La neteja de les orelles del nostre gos és un hàbit que hauríem de fer de manera periòdica, sigui un cadell o un gos adult. És molt important tenir una higiene regular de les orelles de la nostra mascota per evitar qualsevol malaltia que pugui sorgir en el seu canal auditiu.

Avui a Rentigós t’explicarem tots els passos a seguir i els productes que necessites per portar a terme aquesta tasca i com és el procediment perquè tot surti bé. El primer pas serà reunir tots els estris que necessitem per netejar les orelles al gos d’una forma correcte:

  • Gases estèrils
  • Bastonets
  • Sèrum fisiològic

Si no tens sèrum fisiològic també pots utilitzar aigua oxigenada o altres productes que podràs trobar a Rentigós. És recomanable fer servir gases estérils, ja que el cotó pot desfer-se dins de l’orella. I també per fer una neteja més profunda podries necessitar bastonets, però han de ser els mateixos que s’utilitzen per als nadons perquè són molt més segurs.

És important que el nostre gos s’acostumi aquesta rutina, i si és un gos adult, has d’anar a poc a poc perquè aquest procés no l’espanti. Dóna-li un petit premi sempre que es quedi quiet i es deixi manipular, és una gran opció per distreure’ls i premiar la seva bona actitud.

Començarem la neteja apartant el cabell i traient el cabell mort. Seguidament mullarem la gasa amb el producte que hàgim escollit abans. I netejarem els solcs de l’exterior de l’orella on sol acumular-se la brutícia.

Quan estigui net l’exterior de l’orella, canviarem de gasa i utilitzarem una nova per netejar l’interior. Tornarem a humitejar la gasa i introduirem els dits a l’orella del gos a poc a poc. En els gossos adults podem avançar una mica més en l’orella, però hem de tenir compte els gossos cadells.

Fes-li un massatge a l’interior de l’orella amb la gasa, a poc a poc, i vigila que el teu gos no es mogui. A més, si ho fem de forma lenta i pausada podrem veure millor la zona de l’orella.

Seguidament podrem utilitzar un bastonet de cotó per a nens per acabar de netejar les zones més difícils. Aquest pas l’hem de fer amb molt de compte, ja que si el nostre gos està nerviós, podries fer-li molt de mal a la seva orella. Una vegada finalitzat el procés no hi ha res com un bon massatge per tal que el gos es quedi totalment relaxat i aprengui que aquest procés és quelcom que s’ha de fer habitualment pel seu bé. Si tens qualsevol dubte contacta amb nosaltres.

A Rentigós et donarem les pautes i els estris més adients per executar aquesta tasca amb facilitat i eficàcia.